Onze dienstverlening

Commissarissen en toezichthouders moeten veel actiever hun rol van raad en daad, advies en toezicht invullen.

Desondanks is er een beperkte evolutie in het functioneren rondom raden van commissarissen en toezichthouders. Daar waar bijvoorbeeld een ondernemingsraad in zijn functioneren nadrukkelijk wordt gefaciliteerd met voorzieningen (ondersteuning, deskundigen, financiële middelen), blijven en blijken dergelijke voorzieningen voor de gemiddelde RvC of RvT nog beperkt.

Raadsondersteuning speelt in op deze ontwikkeling. Het is een uniek concept voor RvC’s of RvT’s die behoefte hebben aan meer ondersteuning.

Heeft uw RvC of RvT tijdelijk, of wellicht voor een langere periode behoefte aan extra (inhoudelijke) ondersteuning en advies?

Wij bieden deskundig advies en maatwerkondersteuning op zowel juridisch als bedrijfskundig vlak in iedere situatie. Ons multidisciplinair team heeft kennis en ervaring in diverse sectoren.

Onze ondersteuning kan op maat worden toegesneden in specifieke ondersteuningspakketten. Afhankelijk van uw wensen en behoeften bekijken we wat het meest passend is bij uw specifieke situatie.

Meer informatie over:

Onze werkwijze Voor wie

Voordelen Raadsondersteuning

  • Onze adviseurs zijn voor een langere termijn verbonden en daarmee goed bekend met de RvC of RvT. Zodoende zijn zij snel inzetbaar en ook goed geëquipeerd voor kleinere vragen en opdrachten
  • De ondersteuning ontzorgt de RvC of RvT bij niet-kerntaken; effectiever en efficiënter functioneren van de RvC of RvT staat voorop
  • De betrokkenheid is in overleg; aanwezig indien nodig
  • Wij voorzien in een capaciteitsbehoefte bij ondernemingen die bewust de omvang van de staf klein houden
  • Via Raadsondersteuning blijft de RvC of RvT op de hoogte van best-practices bij vergelijkbare organisaties
  • Raadsondersteuning kan een uitkomst bieden bij een eventueel loyaliteitsconflict van de bestuurssecretaris die voor zowel RvB als RvC of RvT werkt

Raadsondersteuning nodig?

Stel uw vraag en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.