Over ons

Raadsondersteuning is een zelfstandig concept van 'JJK. corporate governance boutique'.

JJK. adviseert en ondersteunt ondernemingen, raden van bestuur (RvB), raden van commissarissen/toezicht (RvC/RvT), alsmede individuele bestuurders en commissarissen/toezichthouders bij vraagstukken van goed bestuur & toezicht. Deze corporate governance boutique bestaat uit een vaste kern van juristen en bedrijfskundigen en een groot flexibel netwerk van vaste adviseurs en 'free-agents'.

Handelend onder de naam Raadsondersteuning werken wij met een inner, wider en outer-circle.

Raadsondersteuning INNER CIRCLE

Joost Kramer is de oprichter van JJK. en als jurist (Universiteit Leiden) en bedrijfskundige (Universiteit Nyenrode) gespecialiseerd in het adviseren van de ondernemingsleiding (bestuur & toezicht). Hij heeft een jarenlange achtergrond als advocaat, general counsel, company secretary en raadsadviseur bij grote Nederlandse en internationale bedrijven en advieskantoren.

Antonet heeft een master in bedrijfskunde en financieel recht. Ze heeft jarenlange ervaring als adviseur van besturen en directie. De laatste jaren richt zij zich met Advanto op bestuursondersteuning (bestuurssecretaris, directieadviseur) en het adviseren van raden van toezicht. 

Roger heeft een achtergrond als jurist en is gepromoveerd op een onderzoek op het snijvlak van recht, bestuurskunde en rechtseconomie. Hij heeft uitgebreide werkervaring in de top van non-profit-organisaties als bedrijfsjurist, bestuurssecretaris, bestuurder en commissaris. Door die verschillende rollen heeft hij uitgebreide kennis en ervaring van governance, zowel in theorie als praktijk. 

Bart is de directeur van Roadmap, een advieskantoor voor de ondernemingsleiding speciaal toegerust op financieel cruciale fases. Hij heeft een MBA van SDA Bocconi en een achtergrond als strategisch adviseur in de financiële sector.

Jan Hein is jurist (Universiteit Leiden) en ondersteunt en adviseert bestuurders en commissarissen van met name woningcorporaties omtrent beleids- en bestuurlijke processen en relaties met relevante stakeholders (huurders, ministerie, Autoriteit woningcorporaties). 

Anne Marie is jurist (Universiteit Utrecht) en adviseert aandeelhouders en de ondernemingsleiding over compliance & integriteitsbeleid. De laatste jaren richt zij zich op strategie en implementatie van interne compliance programma’s voor economische sancties en anti-corruptie. Zij heeft jarenlange ervaring als jurist en consultant bij grote Nederlandse en internationale ondernemingen.

Yvonne is als jurist (Universiteit Utrecht) inmiddels  gespecialiseerd in het adviseren en ondersteunen van de Raad van Commissarissen bij grote (beursgenoteerde) bedrijven. Zo was zij General Counsel en/of Company Secretary bij BT, AfAB Financiele Diensten Holding NV en RFS Holland Holding B.V. Specifieke ondersteuning voor de RvC onder andere bij Ballast Nedam en Value8 N.V. en op dit moment bij SRH N.V.

Theo  startte zijn juridische carrière bij De Brauw Blackstone Westbroek (in Amsterdam en korte tijd in New York). Sinds 2008 werkt hij als zelfstandig interim legal counsel voor diverse bedrijven en de ondernemingsleiding. Met name binnen het vennootschapsrecht, corporate governance, fusies en overnames. 

Marcel is bedrijfskundige en heeft binnen de financiele sector (bancair en accountancy) meer dan 10 jaar ervaring met het bewaken van de naleving van wet- en regelgeving in combinatie met het ondersteunen van de  raad van bestuur en de raad van commissarissen.

Laura is afgestudeerd in bestuurskunde en Asia-Studies en ondersteunt met name raden van toezicht in de zorg en in het onderwijs. Zij is tevens oprichter/eigenaar van De Secretarisvogel. De Secretarisvogel ondersteunt bestuurssecretarissen in ontwikkeling, verbinding, verdieping, en betekenis geven van hun rol in de organisatie. 

En uit een netwerk van ervaren juristen en bedrijfskundigen met ervaring in het adviseren en ondersteunen van RvC en/of RvT. Meer informatie volgt in het najaar van 2018.

Raadsondersteuning WIDER CIRCLE

Raadsondersteuning biedt juridische en governance ondersteuning aan RvC’s en RvT’s. Voor zover wij specifieke kennis en ervaring missen, zoeken wij naar de beste adviseurs om onze raadsadviseurs en cliënten bij te staan. Wij hebben een eigen wervings- en selectiefunctie die voor ons de beste governance-adviseurs in de markt benaderen. Ten behoeve van een specifieke opdracht schakelen wij deze personen in. 

Daarbij gaat het om: advocaten en juristen, bedrijfskundig- en organisatie-adviseurs, ESG en GRC adviseurs, (oud-)bestuurders, (oud-)commissarissen.

Raadsondersteuning OUTER CIRCLE

Voor zover behoefte bestaat aan andere dan juridische en bedrijfskundige expertise (bijvoorbeeld financiële) doen wij een beroep op externen en onze samenwerkingspartners.

Interesse in een vaste of flexibele relatie met JJK. of om samenwerkingspartner te worden? info@jjk.nu

 

In onze dienstverlening worden wij ondersteund en/of aanbevolen door de volgende organisaties

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Raadsondersteuning nodig?

Stel uw vraag en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.