Inner Circle

mr. drs. Joost J. Kramer (primair contact)

Joost Kramer is de oprichter van JJK. en als jurist (Universiteit Leiden) en bedrijfskundige (Universiteit Nyenrode) gespecialiseerd in het adviseren van de ondernemingsleiding (bestuur & toezicht). Hij heeft een jarenlange achtergrond als advocaat, general counsel, company secretary en raadsadviseur bij grote Nederlandse en internationale bedrijven en advieskantoren.

mr. drs. Antonet Hoorneman

Antonet heeft een master in bedrijfskunde en financieel recht. Ze heeft jarenlange ervaring als adviseur van besturen en directie. De laatste jaren richt zij zich met Advanto op bestuursondersteuning (bestuurssecretaris, directieadviseur) en het adviseren van raden van toezicht. 

mr. dr. Roger Kerff

Roger heeft een achtergrond als jurist en is gepromoveerd op een onderzoek op het snijvlak van recht, bestuurskunde en rechtseconomie. Hij heeft uitgebreide werkervaring in de top van non-profit-organisaties als bedrijfsjurist, bestuurssecretaris, bestuurder en commissaris. Door die verschillende rollen heeft hij uitgebreide kennis en ervaring van governance, zowel in theorie als praktijk.

drs. Janneke van Bemmel

Janneke is zelfstandig secretaris met ruim 15 jaar ervaring in de woningcorporatiesector. Bij verschillende corporaties vervulde zij de rol van bestuurssecretaris. Janneke werkt graag op het kruisvlak van inhoud en organisatie en wordt ook regelmatig gevraagd als onderzoeker en organisator. Als afgestudeerd organisatiesocioloog heeft ze oog voor het proces én de mens.

drs. Bart J. Kramer MBA

Bart is de directeur van Roadmap, een advieskantoor voor de ondernemingsleiding speciaal toegerust op financieel cruciale fases. Hij heeft een MBA van SDA Bocconi en een achtergrond als strategisch adviseur in de financiële sector.

mr. Anne Marie Walgemoed 

Anne Marie is jurist (Universiteit Utrecht) en adviseert aandeelhouders en de ondernemingsleiding over compliance & integriteitsbeleid. De laatste jaren richt zij zich op strategie en implementatie van interne compliance programma’s voor economische sancties en anti-corruptie. Zij heeft jarenlange ervaring als jurist en consultant bij grote Nederlandse en internationale ondernemingen.

mr. Jan Hein van der Bruggen

Jan Hein is jurist (Universiteit Leiden) en ondersteunt en adviseert bestuurders en commissarissen van met name woningcorporaties omtrent beleids- en bestuurlijke processen en relaties met relevante stakeholders (huurders, ministerie, Autoriteit woningcorporaties).

drs. Laura Bos

Laura is afgestudeerd in bestuurskunde en Asia-Studies en ondersteunt met name raden van toezicht in de zorg en in het onderwijs. Zij is tevens oprichter/eigenaar van De Secretarisvogel. De Secretarisvogel ondersteunt bestuurssecretarissen in ontwikkeling, verbinding, verdieping, en betekenis geven van hun rol in de organisatie.

drs. Marcel Gubbels

Marcel is bedrijfskundige en heeft binnen de financiele sector (bancair en accountancy) meer dan 10 jaar ervaring met het bewaken van de naleving van wet- en regelgeving in combinatie met het ondersteunen van de  raad van bestuur en de raad van commissarissen.

mr. drs. Yvonne Bosland

Yvonne is als jurist (Universiteit Utrecht) inmiddels gespecialiseerd in het adviseren en ondersteunen van de Raad van Commissarissen bij grote (beursgenoteerde) bedrijven. Zo was zij General Counsel en/of Company Secretary bij BT, AfAB Financiele Diensten Holding NV en RFS Holland Holding B.V. Specifieke ondersteuning voor de RvC onder andere bij Ballast Nedam en Value8 N.V. en op dit moment bij SRH N.V. Afgestudeerd in Spaanse taal- en letterkunde.

mr. Theo Boskma

Theo startte zijn juridische carrière bij De Brauw Blackstone Westbroek (in Amsterdam en korte tijd in New York). Sinds 2008 werkt(e) hij als zelfstandig jurist (Rijksuniversiteit Groningen) voor diverse grote bedrijven (onder andere Akzo Nobel, Nederlandse Spoorwegen en Enza Zaden), financiële instellingen (APG, Rabobank en de Volksbank) en (internationale) advocaten- en notariskantoren (Allen & Overy, De Brauw Blackstone Westbroek, DLA Piper en Van Benthem & Keulen). Hij is gespecialiseerd in het vennootschapsrecht, corporate governance, fusies en overnames. Theo is lid van het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (NGB).

Raadsondersteuning nodig?

Stel uw vraag en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.